ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαγή στα ποσοστά εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαγή στα ποσοστά εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Την αλλαγή στα ποσοστά εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 1η Ιανουαρίου 2019, για τους εργοδότες, μισθωτούς, αυτοτελώς εργαζόμενους και προαιρετικά ασφαλισμένους, ανακοίνωσαν σήμερα οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τα νέα ποσοστά εισφορών ισχύουν για τα έτη εισφορών 2019 μέχρι 2023, αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες αναφέρουν ότι, από το συνολικό ποσοστό εισφοράς για τους μισθωτούς που ανέρχεται στο 21,5%, το 8,3% καταβάλλεται από τον μισθωτό, το 8,3% από τον εργοδότη και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Για τους μισθωτούς που καλύπτονται από επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων χωρίς ο μισθωτός να εισφέρει σε αυτό (συνολικό ποσοστό εισφοράς 21,5%), το 4,2% καταβάλλεται από τον μισθωτό, το 12,4% από τον εργοδότη και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Για τους αυτοτελώς εργαζομένους (συνολικό ποσοστό 20,5%), το 15,6% καταβάλλεται από τον ίδιο και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους προαιρετικά ασφαλισμένους εσωτερικού (συνολικό ποσοστό 18,4%) το 14% καταβάλλεται από το ίδιο τον ασφαλισμένο και το 4,4% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Για τους προαιρετικά ασφαλισμένους εξωτερικού (συνολικό ποσοστό 21,5%), το 16,6% καταβάλλεται από το ίδιο τον ασφαλισμένο και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καταγγελίες Δρουσιώτη: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση και η πίεση για διερεύνηση - Στο αρχηγείο ο δημοσιογράφος - Τι λέει ο Χρίστος Κληρίδης για τη «Σάντυ»

Καταγγελίες Δρουσιώτη: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση και η πίεση για διερεύνηση - Στο αρχηγείο ο δημοσιογράφος - Τι λέει ο Χρίστος Κληρίδης για τη «Σάντυ»

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση των καταγγελιών που ταλανίζουν το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, καθώς ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συνοδευόμενος από τη νομική του εκπρόσωπο, Λητώ Καριόλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE