ΚΟΣΜΟΣ

Έπαιζε κιθάρα ενώ χειρουργείτο για όγκο στο κεφάλι - VIDEO

Έπαιζε κιθάρα ενώ χειρουργείτο για όγκο στο κεφάλι - VIDEO

Υποβαλλόταν σε εγχείρηση για αφαίρεση όγκου στο κεφάλι, ο Νοτιοαφρικανικός μουσικός Musa Manzini και έπαιζε κιθάρα βοηθώντας έτσι τους ιατρούς να πραγματοποιήσουν μια επιτυχή επέμβαση στο Κέιπ Τάουν μέσα στον Δεκέμβριο του 2018.

Παίζοντας κιθάρα, ο Musa βοηθούσε στους ιατρούς, αφού έτσι είχαν μια καθοδήγηση κατά τη διάρκεια των λεπτών χειρισμών που είχαν να κάνουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης κρατώντας ανέπαφους ευαίσθητους νευρώνες, δήλωσε ο Δρ Rohen Harrichandparsad, ένας από τους νευροχειρουργούς, σύμφωνα με την η ιστοσελίδα thestar.com.

Στον Musa χορηγήθηκε τοπική αναισθησία κατά τη διάρκεια της εγχείρηση ανοικτής ξύπνιας κρανιοτομής, έτσι ο μουσικός μπορούσε να παίξει κιθάρα, με τον Δρ. Harrichandparsad να αναφέρει ότι έτσι αυξήθηκαν τα περιθώρια ασφάλειας, διότι οι γιατροί είχαν εικόνα και αντιδράσεις σε πραγματικό χρόνο.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ασυνήθιστη σύμφωνα με το δημοσίευμα αφού υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις σε άλλες χώρες που έπαιζαν μουσική κατά τη διάρκεια παρόμοιας επέμβασης.

Πάντως, η επέμβαση θεωρήθηκε επιτυχημένη καθώς οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν το μεγλύτερο μέρος του όγκου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top