Aναπάντεχη αλλαγή πολιτικής από τις ΗΠΑ: Αποσύρει τα στρατεύματα της από τη Συρία

Aναπάντεχη αλλαγή πολιτικής από τις ΗΠΑ: Αποσύρει τα στρατεύματα της από τη Συρία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι λυπάται πολύ που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Με μια αναπάντεχη μεταστροφή της πολιτικής του, ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσινγκτον θα αποσύρει τους περίπου 2.000 Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία ανατρέποντας έναν πυλώνα της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή και προκαλώντας ανησυχία στους συμμάχους των ΗΠΑ.

"Λυπάμαι πάρα πολύ για την απόφαση σχετικά με την Συρία", είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στο Τσαντ όπου βρίσκεται. "Όταν είσαι σύμμαχος μάχεσαι με ενωμένες τις δυνάμεις. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν επικεφαλής κράτους και επικεφαλής του στρατού. Ο σύμμαχος πρέπει να είναι αξιόπιστος", είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελούν οι υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που έχουν πάρει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της βόρειας και ανατολικής Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος. "Κάνω έκκληση προς όλους...να μη ξεχνούν τί τους οφείλουμε", είπε. Αμερικανοί αξιωματούχοι δικαιολόγησαν την απόφαση λέγοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE