ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα ΠΣΕΜ για αγώνα εάν εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων

Μήνυμα ΠΣΕΜ για αγώνα εάν εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων

Οι μαθητές είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα μετατρέψουν τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Παναγιώτης Γεωργίου σε χαιρετισμό στο Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι για τους μαθητές είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το μέτρο "θα ενισχύσει τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου" και σημείωσε πως αντί να κυνηγάμε την ανάπτυξη της κριτικής μας σκέψης, την ολόπλευρη μόρφωση μας, θα κυνηγάμε το βαθμό.

"Δεν είναι αυτό το σχολείο που ονειρευόμαστε. Το όνειρο μας δεν μπορεί να είναι ένα σχολείο της βαθμοθηρίας, του ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών, του άγχους και των φροντιστηρίων. Το όνειρο μας είναι ένα σχολείο που θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη και την ολόπλευρη μόρφωση", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ αναφέρθηκε σε αυταρχισμό, συντηρητισμό και προσπάθεια κατάργησης των δικαιωμάτων που παρατηρείται όχι μόνο στη Μέση Εκπαίδευση αλλά και στην Ανώτατη.

"Οι αποκοπές από τη φοιτητική χορηγία και τη φοιτητική μέριμνα, τα αδιανέμητα κονδύλια κλπ. Πλήττουν το δικαίωμα αρκετών φοιτητών για πρόσβαση στη μόρφωση. Ειδικά τώρα που το κόστος ζωής για ένα φοιτητή έχει αυξηθεί, με τα ψηλά ενοίκια, τα ακριβά καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια για τους φοιτητές του εξωτερικού και τα ψηλά δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τώρα όσο ποτέ είναι επιτακτική η επιστροφή του ποσού που αποκόπηκε από τη χορηγία και τη μέριμνα τα τελευταία χρόνια", ανέφερε.

Ο κ. Γεωργίου απηύθυνε έκκληση για αγώνα "ενάντια στην προσπάθεια να πληγεί η δημόσια δωρεάν παιδεία και η ολόπλευρη μόρφωση, ενάντια στην προσπάθεια να καταργηθούν τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μαθητών και φοιτητών".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Σε θολά νερά το Κυπριακό - Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Σε θολά νερά το Κυπριακό - Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Κλειστά θέλησε να κρατήσει τα χαρτιά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top