«Καθάρισε» το Λεμεσιανό ντέρμπι ο Απόλλωνας με… αντεπίθεση διαρκείας στην 4η περίοδο! (PICS)

«Καθάρισε» το Λεμεσιανό ντέρμπι ο Απόλλωνας με… αντεπίθεση διαρκείας στην 4η περίοδο! (PICS)

Σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας που επικράτησε εντός έδρας της ΕΚΑ ΑΕΛ με 80-73, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος των πρώτων τριών περιόδων, με τον Απόλλωνα να ξεκινάει εντυπωσιακά την τέταρτη περίοδο όπου πήρε προβάδισμα μέχρι και με έντεκα πόντους, ενώ στο τέλος πήρε την νίκη με τελικό σκορ 80-73.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κάμερον Νέυλορ με 31 πόντους (4 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).

Πιο καλά ξεκίνησε στο παιχνίδι η ΑΕΛ όπου μέχρι το 2:30 ήταν μπροστά με 9-4, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Ογκουνγέμι και Παντούρης σημείωσαν από δύο πόντους και μείωσαν σε 9-8.

Μέχρι το 5:30 οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν μπροστά με πέντε πόντους διαφορά (15-10), ενώ ενάμιση λεπτό μετά το σκορ πήγε στο 19-13.

Ο Απόλλων κατάφερε έως το 9΄να μειώσει σε 21-19, ενώ μέχρι το τέλος της περιόδου το σκορ πήγε στο 23-22 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Με δύο πόντους του Νέυλορ και δύο του Ογκουνγέμι μπήκε στην Β’ περίοδο ο Απόλλων και πήρε προβάδισμα με 26-23.

Μέχρι το 13’ το σκορ ήταν στο 28-28, ενώ ενάμιση λεπτό πιο μετά στο 32-32. Έως το 17:30 η ΑΕΛ ήταν μπροστά με 37-36, ενώ στην συνέχεια ο Τζάξον με μία ελεύθερη βολή έκανε το 38-36.

Στο 18’ ο Νέυλορ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Απόλλων (39-38), με την ΑΕΛ να αντιδράει και να σημειώνει επτά σερί πόντους μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (τέσσερις ο Παρκς, τρίποντο ο Γεωργίου) φέρνοντας το σκορ στο 45-39.

Πιο καλά ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ που μέχρι το 24:30 έφερε την διαφορά στους έντεκα (52-41).

Στην συνέχεια ο Απόλλων ήταν βελτιωμένος και ενάμιση λεπτό μετά, μείωσε σε 54-47. Στο 26’ ο Πιττάκας με τρεις πόντους έφερε την διαφορά στους δέκα (57-47).

Έπειτα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και μέχρι το 29:30 σημείωσαν δώδεκα πόντους, ενώ δέχθηκαν δύο, ισοφαρίζοντας έτσι σε 59-59.

Πριν το τέλος της περιόδου ο Κένταν με κάρφωμα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ με 61-59.

Με οκτώ σερί πόντους μπήκε στην τέταρτη περίοδο ο Απόλλων (από ένα τρίποντο οι Νέυλορ-Ρέντικας, δύο ο Χάρπερ) παίρνοντας προβάδισμα με 67-61.

Στην συνέχεια ο Κένταν με κάρφωμα μείωσε σε 67-63 για την ΑΕΛ, για να ακολουθήσουν άλλοι έξι πόντοι για τους «γαλάζιους (από τρεις Στέφανος Ηλιάδης-Χάρπερ) με την διαφορά να πηγαίνει στους δέκα (73-63).

Μέχρι το 36:30 το σκορ ήταν στο 78-68, με την ΑΕΛ στα επόμενα δυόμιση λεπτά να σημειώνει τέσσερις πόντους με τους Πασιαλή-Παρκς, μειώνοντας σε 78-72.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο Απόλλων πήρε την νίκη με 80-73.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 39-45, 59-61, 80-73.

Απόλλων (Φώτης Τακιανός): Παντούρης 2, Χάρπερ 11, Ρέντικας 10 (2), Νέυλορ 31 (4), Ογκουνγέμι 12, Στυλιανού, Σ. Ηλιάδης 14 (3).

ΕΚΑ ΑΕΛ (Μίκαελ Κοχ): Πιττάκας 13, Ράιτ 5, Παρκς 23 (2), Κένταν 9, Χάμιλτον 12, Γεωργίου 6 (2), Παλάλας 2, Πασιαλής 2, Τζάξον 1.

*** Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα…

Πηγή: basketball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο κορμός των αλλαγών έχει ουσιαστικά κλειδώσει, με τις τελευταίες ώρες να αφιερώνονται στις τελικές ισορροπίες. Στο επίκεντρο των σεναρίων βρίσκεται η Τίνα Παύλου, η οποία φέρεται να αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή για το Υπουργείο Υγείας. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται και ως άνοιγμα του Προέδρου προς στελέχη που προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η πιθανή μετακίνηση της κ. Παύλου στο Υπουργείο Υγείας φέρνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Νεόφυτο Χαραλαμπίδη στο Υπουργείο Μεταφορών, θέση που αναμένεται να αφήσει ο Αλέξης Βαφεάδης. Στο κυβερνητικό σχήμα φέρεται επίσης να εντάσσεται η Εύη Τσολάκη, η οποία προορίζεται για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε η Κλέα Παπαέλληνα αναμένεται να μετακινηθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, διαδεχόμενη τη Βασιλική Κασσιανίδου. Για το Υπουργείο Γεωργίας, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Παναγιώτου, συνεχίζει να ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Σενέκη. Παράλληλα, πληροφορίες φέρουν τον Παναγιώτη Παλατέ να αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, γεγονός που, εφόσον υλοποιηθεί, αφήνει κενή τη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη. Την ίδια ώρα, τα σενάρια που ήθελαν τον Χρίστο Αγγελίδη να αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού φαίνεται να απομακρύνονται, διατηρώντας ανοιχτό το ζήτημα της παραμονής ή μη του Κώστα Κουμή. Αντίδραση από τον ΔΗΣΥ

BEST OF TOTHEMAONLINE