Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη
Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
Το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή του έναν υψηλόβαθμο Ρώσο διπλωμάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών προς το παρόν δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.
"Καταλήξαμε σε συμφωνία" για την επιστροφή των διπλωματών στη Μόσχα και στο Λονδίνο "κάποια στιγμή τον Ιανουάριο" είπε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στε τηλεοπτικό σταθμό. "Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό αφορά όλους τους εργαζομένους, όμως τουλάχιστον το μισό προσωπικό θα επιστρέψει", πρόσθεσε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο απέλασε 23 Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλιας, στο Σάλσμπερι, στις αρχές Μαρτίου. Η Ρωσία, που αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, απέλασε σε αντίποινα αντίστοιχο αριθμό Βρετανών διπλωματών.
Από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις