Δύο δημοσιογράφοι του Σπίγκελ σε διαθεσιμότητα μετά το σκάνδαλο με fake news στο περιοδικό

Δύο δημοσιογράφοι του Σπίγκελ σε διαθεσιμότητα μετά το σκάνδαλο με fake news στο περιοδικό

Σε διαθεσιμότητα έθεσε το περιοδικό Σπίγκελ δύο στελέχη του –τον αρχισυντάκτη Ούλριχ Φίστνερ και τον διευθυντή ύλης Ματίας Γκάιερ- μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα (που το ίδιο έχει ξεκινήσει)  σχετικά με την υπόθεση του Κλάας Ρελότσιους, του δημοσιογράφου του, ο οποίος παραδέχθηκε πως πολλά από τα άρθρα που έγραφε ήταν κατασκευασμένα


Όπως το ίδιο το περιοδικό αποκάλυψε στις 19 Δεκεμβρίου, ο Ρελότσιους, ο οποίος και είχε βραβευθεί για άρθρα του στο Σπίγκελ, κατασκεύαζε σε πολλά από αυτά -εν μέρει ή και εξ ολοκλήρου- το περιεχόμενο, τις ιστορίες ή και τα πρόσωπα, γεγονός που και ο ίδιος ο δημοσιογράφος παραδέχθηκε για να παραιτηθεί στην συνέχεια.

Να σημειωθεί πως το Σπίγκελ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του Ρελότσιους διότι υποπτεύεται πως καταχράστηκε δωρεές αναγνωστών υπέρ ορφανών από τη Συρία, με αφορμή ένα άρθρο του η αξιοπιστία του οποίου αμφισβητείται, με τον  Ρελότσιους να αρνείται ωστόσο τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία καθώς και πολλά ερωτήματα, κυρίως για το πώς ο Ρελότσιους μπόρεσε να συνεχίσει να κατασκευάζει ψεύτικες ειδήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Άλλη μια συνάντηση, την τελευταία τους πριν την Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών και της συνέχισης της ουσιαστικής συζήτησης, ορίστηκε για τις 11:00 π.μ.

BEST OF TOTHEMAONLINE