ΚΥΠΡΟΣ: Δέσμευση για τζάκετ σε στρατιώτες - Χρεώνονται ανά σκοπιά!

ΚΥΠΡΟΣ: Δέσμευση για τζάκετ σε στρατιώτες - Χρεώνονται ανά σκοπιά!

Μέσα στο καταχείμωνο οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς έμειναν χωρίς τζάκετ.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη όπως μετέδωσε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) οι στρατιώτες θα παραλάβουν τα τζάκετ τους μέχρι την Δευτέρα (31/12).

Προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι υπήρχαν στρατιώτες οι οποίοι δεν είχαν στην διάθεση τους τζάκετ για να ζεσταθούν κατά την διάρκεια των σκοπιών.

Αυτό κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά στρατόπεδα δημιούργησε συνθήκες που δεν αρμόζουν στον 21ο αιώνα για την Εθνική Φρουρά με φαντάρους να αναγκάζονται να βγάλουν σκοπιά μέσα στο καταχείμωνο χωρίς τρόπους να ζεσταθούν.


Όπως αναφέρει το ΡΙΚ το Υπουργείο Άμυνας παραχώρησε σε στρατιώτες των στρατοπέδων αυτών τζάκετ μετά το «σούσουρο» που προέκυψε με σωρεία παραπόνων.

Για τα πεδινά τα τζάκετ αυτή την στιγμή (29/12) χρεώνονται ανά σκοπιά με τον κάθε σκοπό να φορεί τζάκετ του προηγούμενου σκοπού μέχρι και την επίλυση του προβλήματος. Πολλές από τις μητέρες που αποτάθηκαν στο ΡΙΚ θέτουν και λόγους υγιεινής για τα τζάκετ αυτά.

Προωθείται αλλαγή των διαδικασιών για να μπορεί το Υπουργείο Άμυνας να αγοράζει τζάκετ και από την αγορά εκτός από τους προμηθευτές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΡΙΚ μέχρι την Δευτέρα (31/12) όλοι οι εθνοφρουροί θα έχουν τζάκετ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Έκανε σκέψεις για το πώς θα κινηθεί η Κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγγελίες Μακάριου Δρουσιώτη και θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, δήλωσε, την Τετάρτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο του 16ου Nicosia Economic Congress. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όποιος δέχεται απειλή για τη ζωή του πρέπει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

BEST OF TOTHEMAONLINE