ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος αποσόβησε την τραγωδία- Drone παρολίγον να συγκρουστεί με ελικόπτερο της Αστυνομίας

Πιλότος αποσόβησε την τραγωδία- Drone παρολίγον να συγκρουστεί με ελικόπτερο της Αστυνομίας

Ακόμη ένα περιστατικό, στο οποίο η χρήση μη επανδρωμένου τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους (drone), έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές επιβαινόντων άλλου αεροσκάφους, βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας, πληθαίνοντας έτσι τις φωνές που ζητούν αυστηρότερους ελέγχους.

Αυτή τη φορά το περιστατικό σημειώθηκε στην Νέα Ζηλανδία, το πρωί της Πρωτοχρονιάς (1/1), όταν ελικόπτερο της τοπικής αστυνομίας, αναγκάστηκε να αποφύγει ένα drone, έτσι ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nzherald.co.nz.

Εκ μέρους της Αστυνομίας, ο επιθεωρητής Jim Wilson, απευθύνθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το απόγευμα της Τρίτης (1/1), μετά από περιστατικό κατά το οποίο ελικόπτερο της Αστυνομίας που πετούσε πάνω από αυτοκινητόδρομο, παρολίγον να συγκρουστεί με ένα drone.

Ο Wilson, δήλωσε ότι οι πράξεις αυτών των ανθρώπων (σ.σ. των χειριστών του drone), ήταν επικίνδυνες και εντελώς ανεύθυνες, ενώ είπε ότι η αστυνομία θα εξετάσει το περιστατικό διεξοδικά.

Ο επιθεωρητής, αναφέρθηκε σε αυστηρότερους κανονισμούς οι οποίοι πιθανό να προκύψουν ως αποτέλεσμα της διερεύνησης, συμπληρώνοντας όμως ότι είναι ακόμη νωρίς για τέτοια συμπεράσματα.

Πάντως ο Wilson, ανέφερε ότι το περιστατικό θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε τραγωδία, ενώ αποτελεί μια έγκαιρη υπενθύμιση των κινδύνων που ελλοχεύουν από τη πτήση drone κοντά σε αεροσκάφη.
Οι ενέργειες του πιλότου φαίνεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, αφού το μη επανδρομένο αεροσκάφος, πλησίασε το ελικόπτερο σε απόσταση 5-10 μέτρων, αν και εκείνη τη στιγμή πετούσε σε περιοχή στο κέντρο της πόλης, η οποία αποτελεί ζώνη αποκλεισμού για drones.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Wilson εξήγησε ότι ακόμη και ένα τέτοιο μικρό μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος, είναι πιθανό να προκαλέσει καταστροφικές βλάβες σε ένα αεροσκάφος αν συγκρουστεί σε ορισμένα σημεία, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θανάτους.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Μονή Αββακούμ: Ελεύθεροι με όρους Νεκτάριος και Πορφύριος – Η νέα ημερομηνία της διαδικασίας

• Απόδραση «κομμωτή»: Χθεσινή η φωτογραφία του ισοβίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα - Σε διαθεσιμότητα και οι εφτά που τον συνόδευαν

• Απαντά στις αντιδράσεις για το σχολείο με τους παραβατικούς μαθητές το Υπ. Παιδείας

• Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα του Θανάση Νικολάου - Η μάχη με τη Νομική Υπηρεσία, η «καλοσύνη» της Αστυνομίας και η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό



Απόδραση «κομμωτή»: Χθεσινή η φωτογραφία του ισοβίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα - Σε διαθεσιμότητα και οι εφτά που τον συνόδευαν

Απόδραση «κομμωτή»: Χθεσινή η φωτογραφία του ισοβίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα - Σε διαθεσιμότητα και οι εφτά που τον συνόδευαν

Άκαρπες είναι, μέχρι στιγμής, οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, γνωστού ως «κομμωτή», ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές και απέδρασε την Πέμπτη (26/9) στα Χολέτρια της Πάφου κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top