ΚΟΣΜΟΣ

Απολογία του Αμερικάνικου στρατού- Έκαναν πλάκα με τα πυρηνικά Πρωτοχρονιάτικα- ΕΙΚΟΝΕΣ&VIDEO

Απολογία του Αμερικάνικου στρατού- Έκαναν πλάκα με τα πυρηνικά Πρωτοχρονιάτικα- ΕΙΚΟΝΕΣ&VIDEO

Ένα περίεργο tweet, από την μονάδα του στρατού των ΗΠΑ που ελέγχει την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, έκανε την εμφάνιση του λίγες ώρες πριν την αλλαγή του έτους, για να διαγραφεί όμως λίγο αργότερα με μια εξίσου περίεργη εξήγηση.

Το tweet που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Διοίκησης Στρατηγικής των ΗΠΑ (US Strategic Command), σύμφωνα με το businessinsider.com, ανέφερε ότι μονάδα είναι έτοιμη να ρίξει κάτι πολύ πολύ μεγαλύτερο από το “New Year’s Eve ball”, ενώ συνοδευόταν από βίντεο που έδειχνε ένα αεροπλάνο να απελευθερώνει βόμβες.

New Year’s Eve ball είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε το 1907, και με το οποίο οι Νεοϋορκέζοι γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου με πάρα πολλά πυροτεχνήματα, όπως θα δείτε και στο πιο κάτω βίντεο.

 

Το συγκεκριμένο τμήμα του αμερικάνικου στρατού διέγραψε στη συνέχεια τη δημοσίευση, με τον υπεύθυνο να απολογείται με νέο tweet στο οποίο παραδέχεται ότι το προηγούμενο είχε “κακή αίσθηση” (poor taste).

Πάντως, σύμφωνα με το businessinsider, η δημοσίευση ανέφερε, “Η παράδοση της Times Square, σημαίνει την έλευση του νέου έτους με τη ρίψη της μεγάλης μπάλας... εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε κάτι πολύ πολύ μεγαλύτερο.

Αργότερα μέσα στη Δευτέρα (31/1), το νέο tweet ανέφερε, “ Το προηγούμενο μας tweet για την Νέα Υόρκη προκάλεσε κακή αίσθηση και δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες μας. Απολογούμαστε. Είμαστε αφοσιωμένοι στην ασφάλεια των Αμερικανών και των συμμάχων.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Εικόνα του πρώτου Tweet από ITV.com 

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top