Κυπριακό, ΟΥΝΦΙΚΥΠ και διμερείς σχέσεις συζήτησε ο ΥΠΕΞ με τον Κινέζο ομόλογό του

Κυπριακό, ΟΥΝΦΙΚΥΠ και διμερείς σχέσεις συζήτησε ο ΥΠΕΞ με τον Κινέζο ομόλογό του

Το Κυπριακό, η ανανέωσης της εντολής της ειρηνευτικής δύναμης, οι διμερείς σχέσεις και οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν την Τετάρτη 2/1 ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, στη Λάρνακα.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου το αεροσκάφος του Wang Yi πραγματοποίησε σύντομη στάση καθοδόν προς την Αφρική.
 
«Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της συνάντησης να ανταλλάξουν απόψεις για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό, για το θέμα της ανανέωσης της εντολής της UNFICYP, για θέματα που άπτονται των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας» αναφέρεται.
 
Τέλος σημειώνεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών για να επισκεφθεί την Κίνα, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί προσεχώς μέσω της διπλωματικής οδού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην Πάφο: Νεκρός 17χρονος σε αυλή σχολείου

Τραγωδία στην Πάφο: Νεκρός 17χρονος σε αυλή σχολείου

Τραγωδία στην Πάφο με νεκρό 17χρονο ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής ενώ ήταν με φίλους του στο προαύλιο τεχνικής σχολής, έχασε τις αισθήσεις του.

BEST OF TOTHEMAONLINE