Συνολικά 401 μετανάστες διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή μετά την πρωτοχρονιά

Συνολικά 401 μετανάστες διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή μετά την πρωτοχρονιά

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε 401 μετανάστες καθώς επιχειρούσαν να διασχίσουν την Μεσόγειο τις πρώτες δύο μέρες του 2019.

 

Ένας εκπρόσωπος της ισπανικής υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 111 άνθρωποι διασώθηκαν χθες, Πρωτοχρονιά στο Στενό του Γιβραλτάρ και στη θάλασσα του Αλμποράν, ανάμεσα στην Ανδαλουσία και στο βόρειο τμήμα του Μαρόκου και 290 την Τετάρτη 2/1

Το Λιμενικό Σώμα εξακολουθούσε να αναζητεί μια άλλη αυτοσχέδια λέμβο που βρίσκεται σε κίνδυνο.
 
Τουλάχιστον 769 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2018 σε αυτό το κομμάτι της Μεσογείου, μεταξύ της Βόρειας Αφρικής και της Ισπανίας, αριθμός περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος από το 2017, σύμφωνα με τελευταία έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την 19η Δεκέμβρη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IMO).
 
Σύμφωνα με το CEAR, μια μη κυβερνητική οργάνωση που βοηθά πρόσφυγες, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχουν πεθάνει από το 2006 προσπαθώντας να φτάσουν στην ισπανική ακτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE