Μυστήριο με εγκατάλειψη 3χρονου στην κατεχόμενη Τύμπου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μυστήριο με εγκατάλειψη 3χρονου στην κατεχόμενη Τύμπου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα αγοράκι, που πιστεύεται ότι είναι Κουρδικής καταγωγής, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Σημειώνεται ότι μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό που ανέφεραν ότι το παιδί εντοπίστηκε στην Κύπρο, το ThemaOnline επικοινώνησε με αρμόδια πηγή, η οποία δήλωσε πως, στις ελεύθερες περιοχές δεν σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό και ότι αυτό συνέβη στα κατεχόμενα. 

Σύμφωνα με τον Αρι Τζάλαλ, επικεφαλής του κλάδου της ιρακινής ομοσπονδίας των μεταναστών του Κουρδιστάν, 'έχει βρεθεί ένα παιδί ηλικίας μεταξύ δύο και τριών ετών που είχε χωριστεί από την οικογένειά του και τώρα έχει τεθεί σε κέντρο παιδικής μέριμνας'.

«Το αγόρι μιλά και καταλαβαίνει μόνο κουρδικά», πρόσθεσε.  

Δεν είναι σαφές πώς το αγόρι ήταν χωρισμένο από την οικογένειά του ή γιατί ήταν στην Κύπρο (σ.σ. Κατεχόμενα). 

Λεγόμενοι αξιωματούχοι από τα κατεχόμενα ενημέρωσαν το γραφείο του Αρι Τζάλαλ, ότι το παιδί βρέθηκε κοντά σε αεροδρόμιο (σ.σ. πρόκειται για το παράνομο στην Τύμπου).  

«Υποψιάζονται ότι μπορεί να έχουν εγκαταλειφθεί σκόπιμα. Γιατί εάν είχε πραγματικά μια οικογένεια, οι αρμόδιες αρχές θα μας ειδοποιούσαν να το φροντίσουμε», δήλωσε επίσης ο Τζάλαλ. 

Η ιρακινή ομοσπονδία μεταναστών έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία του αγοριού, ελπίζοντας να εντοπίσει την οικογένειά του.

«Ζητάμε από τους γονείς και τους συγγενείς του παιδιού να μας καλέσουν το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε ο Τζαλάλ.  

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μέχρι τη Δευτέρα η επίσημη ενημέρωση για γεώτρηση στο «Ηλέκτρα» - Δεν απάντησε για τα  απογοητευτικά αποτελέσματα ο Παπαναστασίου

Μέχρι τη Δευτέρα η επίσημη ενημέρωση για γεώτρηση στο «Ηλέκτρα» - Δεν απάντησε για τα απογοητευτικά αποτελέσματα ο Παπαναστασίου

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία μέχρι τη Δευτέρα, αναφορικά με τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο «Ηλέκτρα» στο τεμάχιο 5 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για δημοσίευμα που αναφέρεται σε απογοητευτικά αποτελέσματα στο «Ηλέκτρα», ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου αρκέστηκε να αναφέρει ότι αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία μέχρι τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE