ΛΕΜΕΣΟΣ: Κατάσβεση της φωτιάς στην πλατφόρμα CastoroSei

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κατάσβεση της φωτιάς στην πλατφόρμα CastoroSei

Πλήρως έχει κατασβεστεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 04/01 στο μηχανοστάσιο της πλατφόρμας Castoro Sei, που ελλιμενίζεται στο τερματικό της Eurogate, στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ το Σάββατο 05/01 αναμένεται να αρχίσουν οι εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια της.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, το έργο πυρόσβεσης ήταν δύσκολο καθώς επρόκειτο για χώρο 2-3 επιπέδων, με στενούς διαδρόμους και "δαιδαλώδη διαμόρφωση" , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να βεβαιωθούν ότι η φωτιά είχε πλήρως σβήσει, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν ενδελεχώς όλοι οι όροφοι του πλωτού εργοστασίου υποθαλάσσιων αγωγών.

Σύμφωνα με τον κ.Τράγκολα, τα αίτια της φωτιάς θα διερευνηθούν αύριο σε συνεργασία με τον Τομέα Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνει προληπτικά στο χώρο ένα πυροσβεστικό όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω του περιστατικού, είχαν σταματήσει για λίγες ώρες όλες οι εργασίες στο τερματικό της Eurogate, η οποία θα επεκτείνει για σήμερα το ωράριο εργασίας της, μέχρι τις 19:00.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η άποψη των πολιτών για την εικόνα του Προέδρου στο Poll του Themaonline, παρουσιάζει εκπλήξεις και ανατροπές στα μέχρι τώρα δεδομένα.

BEST OF TOTHEMAONLINE