ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Το «παιγνίδι» της Τουρκίας με φόντο το φυσικό αέριο

ΚΥΠΡΟΣ: Το «παιγνίδι» της Τουρκίας με φόντο το φυσικό αέριο

Αυξημένη συντηρεί την ένταση στη Μεσόγειο η Τουρκία προσπαθώντας να επωφεληθεί στο έπακρο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Τουρκία βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια συντήρησης του κλίματος αβεβαιότητας από το Αιγαίο πέλαγος μέχρι και το νησί μας, «γκριζάροντας» περιοχές.

Παράλληλα η Τουρκία αυξάνει και τη ρητορική των απειλών της, αναμένοντας τις ανακοινώσεις των γεωτρήσεων από τις εταιρείες.

Ανακοινώσεις οι οποίες θα παρουσιάσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Πέραν των απειλών και τον προκλητικοτήτων, η Τουρκία βάζει τρίτους στο διπλωματικό παιχνίδι, στην προσπάθειά της να συμπεριλάβει τα ενεργειακά στο τραπέζι του Κυπριακού.

Μια κίνηση που στοχεύει τη μετατροπή τους σε «δικοινοτικό ζήτημα» και κατ’ επέκταση συναπόφαση της στα θέματα της ενέργειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μια τέτοια εξέλιξη, μόνο αρνητική θα ήταν για την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς θα «εξουδετέρωνε» το ενεργειακό πρόγραμμα της και θα έδινε «το πάνω χέρι» στην Τουρκία.

Σενάριο ωστόσο που απορρίπτεται από την Κυβέρνηση, που μέσα από τα ενεργειακά επιχειρεί να ενίσχυση τη διαπραγματευτική της θέση στο τραπέζι του Κυπριακού προβλήματος.

Πέραν της Κύπρου και της Ελλάδας, τις τουρκικές κινήσεις στη «σκακιέρα», παρακολουθούν και τρίτες χώρες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top