Καθοριστική συνάντηση για ΓεΣΥ στο Προεδρικό

Καθοριστική συνάντηση για ΓεΣΥ στο Προεδρικό

Κρίσιμη είναι συνάντηση που πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας (7/1) στο Προεδρικό, για το μέλλον του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Τελευταία προσπάθεια για γεφύρωση των διαφωνιών για το ΓεΣΥ, φαίνεται να είναι για τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο η συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Σημειώνεται ότι ο ΠΙΣ, δεν έχει διάθεση να υποχωρήσει από τις θέσεις του. 

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ, Βάσου Οικονόμου«Δε θα υποχωρήσουμε από καμία θέση μας και εάν δεν γίνει οτιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση θα καταγραφεί διαφωνία. Εάν αποδεχτεί, ανοίγουν νέα κανάλια και νέοι δρόμοι συζήτησης. Αλλάζουν τα δεδομένα». 

Από την άλλη, η Κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της και θέλει να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου όπου ανέφερε: "Ομόφωνα έχει αποφασιστεί να προχωρήσουμε. Αρα λοιπόν ούτε μπορεί ούτε θέλει ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να κάνουν οποιουσδήποτε διαφορετικούς σχεδιασμούς".

Στην συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (7/1), αναμένεται να παρευρίσκονται ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο οποίος  θα προεδρεύσει της σύσκεψης, ο  Υπουργού Υγείας, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι του ΠΙΣ και του ΟΑΥ.   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση Φαίδωνος: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – Πέραν των δέκα καταθέσεων έχουν εξασφαλίσει οι Αρχές

Υπόθεση Φαίδωνος: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – Πέραν των δέκα καταθέσεων έχουν εξασφαλίσει οι Αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας αναφορικά με την υπόθεση του Φαίδωνα Φαίδωνος, με τους ανακριτές να συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE