ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ: «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς δεσμούς φιλίας με τις ΗΠΑ»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ:  «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς δεσμούς φιλίας με τις ΗΠΑ»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση με μπογιές στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, εξέδωσε την Δευτέρα (7/1) το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ομάδα περίπου δέκα μελών του Ρουβίκωνα πέταξε τις πρώτες πρωινές ώρες μπογιές στην πλαϊνή πλευρά του κτηρίου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE