Αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα η απόφαση για Χαλίλ

Αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα η απόφαση για Χαλίλ

Εκδήλωση της πρωτοβουλίας για τους αντιρρησίες συνείδησης στα κατεχόμενα.

Συγκέντρωση έξω από τη λεγόμενη βουλή των κατεχομένων, πραγματοποίησε την Δευτέρα (7/1) η πρωτοβουλία αντιρρησιών συνειδήσεως, ενόψει της συζήτησης «νομοσχεδίου» για τους αντιρρησίες συνειδήσεως.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μέλη της πρωτοβουλίας κρατούσαν πανό που ανέγραφε «νόμος για αντιρρησίες συνειδήσεως τώρα».

Ο αντιρρησίας συνειδήσεως Μουράτ Κανατλί δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» αναμένεται να καταθέσει το προσχέδιο «νόμου» στη λεγόμενη βουλή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης, προσθέτοντας ότι η προετοιμασία του «νόμου» είναι ένα θετικό βήμα αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Ο κ. Κανατλί κατέθεσε την ευαισθησία του σχετικά με τα διεθνή κριτήρια, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αναμένει πρόσκληση από τη «κοινοβουλευτική επιτροπή» προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Είπε τέλος ότι θα βρεθούν έξω από τη «βουλή» την Τρίτη (8/1) στις 13:00 και ότι παρακολουθούν στενά το θέμα του αντιρρησία συνειδήσεως Χαλίλ Καραπασάογλου.

Εξάλλου, την στήριξή τους αντιρρησία συνειδήσεως εξέφρασε οι «βουλευτές» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ντογούς Ντεριά, Φαζιλέτ Οζντενεφέ, Φικρί Τόρος και Σαλαχί Σαχιρέρ και του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Χουσεΐν Αγκολεμλί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE