Ιταλία: Μέρος των μεταναστών του Sea Watch άρχισαν απεργία πείνας

Ιταλία: Μέρος των μεταναστών του Sea Watch άρχισαν απεργία πείνας

Μέρος των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο πλοίο Sea Watch, το οποίο ανήκει σε γερμανική ΜΚΟ, άρχισαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν μπορούν, μετά από δεκαεπτά ημέρες, να αποβιβαστούν στη Μάλτα.

Την είδηση μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ίδια την γερμανική ΜΚΟ.

«Στο Sea Watch, μέρος των επιβατών άρχισε να αρνείται το φαγητό. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε λίγα ναυτικά μίλια απόσταση από τις ευρωπαϊκές ακτές», έγραψε η μη κυβερνητική οργάνωση σε tweet της.

Η Γερμανία, στο μεταξύ, δήλωσε πρόθυμη να δεχθεί μέρος των ανθρώπων που βρίσκονται στα πλοία Sea Watch και Sea Eye, ενώ και η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η Ρώμη θα φιλοξενήσει μέχρι και δεκαπέντε ανθρώπους σε σύνολο σαράντα εννέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφή, παράλληλα, με τη γαλλική, την πορτογαλική και την ολλανδική κυβέρνηση, για την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε σειρά χωρών μελών της Ένωσης.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE