ΚΥΠΡΟΣ: Αναγκάστηκαν να βάλουν 5χρονο και 6χρονο μέσα στα παγωμένα νερά – Σε Αστ. Σταθμό 31 πρόσωπα

ΚΥΠΡΟΣ: Αναγκάστηκαν να βάλουν 5χρονο και 6χρονο μέσα στα παγωμένα νερά – Σε Αστ. Σταθμό 31 πρόσωπα

Και πάλι μέσω του κατεχόμενου Λιμνιτη, έφτασε στην Κύπρο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (7/1), πλοιάριο με πρόσφυγες.

Ανάμεσα σε αυτούς, μια οικογένεια με δυο μικρά παιδιά ένα αγοράκι 5 χρόνων και ένα κοριτσάκι 6 χρόνων. Μαζί τους, άλλοι 27 άνδρες, όλοι από την Συρία.

Το σκάφος που μετέφερε τους 31 ανθρώπους εντοπίσθηκε από τα παράκτια ραντάρ της δημοκρατίας λίγο μετά τις εννέα να προσεγγίζει τις ακτές της δημοκρατίας.

Παρά το ότι στην Λιμενική και ναυτική αστυνομία σήμανε συναγερμός δεν εντοπίστηκε κανένα σκάφος να προσεγγίζει τις ακτές της δημοκρατίας.

Ωστόσο λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα, αποβίβασαν τους πρόσφυγες στο λιμανάκι του κατεχόμενου Λιμνιτη και πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα στον ακριτικό Κάτω Πυργο Τυλληριας.   

Οι 31 οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς για εξακρίβωση των στοιχείων τους και μεταφέρθηκαν στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθια.

*φώτο αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE