ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έπεσε σε… Λούμπα στην Πάτρα ο ΠΑΟΚ και τώρα ΤΡΕΧΕΙ!

Έπεσε σε… Λούμπα στην Πάτρα ο ΠΑΟΚ και τώρα ΤΡΕΧΕΙ!

Ένας νωχελικός και άνευρος ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Παναχαΐκή στην Πάτρα και πλέον μπαίνει σε μπλεξίματα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Λουμπαρδέας το γκολ της νίκης.

Στον απόηχο του… σίριαλ με την αποχώρηση Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ στραβοπάτησε στην Πάτρα και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Παναχαΐκή, την πρώτη του φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Αχαιοί σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ψυχωμένοι, αλλά και «διαβασμένοι», με την ομάδα του Λουτσέσκου να εμφανίζεται νωχελική και άνευρη στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού. Εξαργύρωσε δε την επιλογή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου, παρά το ότι τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία.

Πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, μπαίνουν σε… μπλεξίματα ενόψει της ρεβάνς στην «Τούμπα» στις 22 Ιανουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Παναχαϊκής στο Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά από πέντε φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπο στον θεσμό.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Παναχαΐκή μπήκε προσηλωμένη ευλαβικά στο πλάνο. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, είχε διαβάσει καλά το ματς και από το ξεκίνημα δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να ελέγξουν τον ρυθμό και να δημιουργήσουν ρήγματα.

Η μοναδική επί της ουσίας ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καταγράφηκε στο 7ο λεπτό. Ο Καρέλης έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έπιασε το διαγώνιο σουτ που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Καπούταγλη, πριν περάσει άουτ.

Οι Αχαιοί ωστόσο δεν πανικοβλήθηκαν και συνέχισαν το παιχνίδι τους, βγάζοντας στον κακό αγωνιστικό χώρο της Αγυιάς, πάθος και ενέργεια σε αντίθεση με τον νωχελικό ΠΑΟΚ.

Στο 13ο λεπτό, μετά από ολιγωρία της άμυνας του «δικεφάλου του Βορρά», ο Κυνηγόπουλος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με τα πόδια στην κλειστή του γωνία.

Εκμεταλλευόμενη την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, η Παναχαΐκή πήρε τα μέτρα που της αναλογούσαν στο χορτάρι και στο 35′, βγαίνοντας εξαιρετικά στο επιθετικό τρανζίσιον κατάφερε να πάρει προβάδισμα.

Μετά από ωραία αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Κυνηγόπουλο, ο εξτρέμ των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό, έκανε το σουτ, απέκρουσε ασταθώς ο Πασχαλάκης, με τον Μπαστακό να έρχεται τρένο και να παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο ξεκίνημα του Β’ μέρους, η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν εμφανώς βελτιωμένη. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε στην επανάληψη για να πάρει τον έλεγχο του ματς και έδειχνε σε πρώτη φάση να το πετυχαίνει.

Στο 56’ μάλιστα, ο Σάκχοφ βρήκε χώρο, πέρασε την μπάλα στην περιοχή στον Λημνιό, εκείνος έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Καρέλης ανενόχλητος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, χάθηκε για τον «δικέφαλο του Βορρά» σπουδαία ευκαιρία για το 2-1. Ο Λημνιός έτρεψε το μισό γήπεδο, άφησε στον Καρέλη, εκείνος συνδυάστηκε όμορφα με τον Ελ Καντουρί, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή, αλλά ο προωθημένος Λημνιός από κοντά την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πάνω που έπαιρνε τα ηνία του ματς, θαρρείς και έπαθε… μπλακ άουτ.

Στο 68ο λεπτό, η άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου «κοιμήθηκε» και μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Λουμπαρδέας βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό βολέ, έστειλε την μπάλα στην εστία του Πασχαλάκη για το 2-1.

Aυτό ήταν και το τελικό σκορι και τώρα ο ΠΑΟΚ τρέχει να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top