Παγκόσμια Τράπεζα: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2019

Παγκόσμια Τράπεζα: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2019

Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 2,9% το 2019 από 3% το 2018, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ), η οποία επικαλείται τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις και τη συγκράτηση του διεθνούς εμπορίου.

«Στις αρχές του 2018, η παγκόσμια οικονομία κινείτο με όλες τις μηχανές της, αλλά έχασε ταχύτητα στη διάρκεια του έτους και η πορεία μπορεί να ακόμη πιο δύσκολη το νέο έτος», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΠΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στην εξαμηνιαία έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Η έκθεση της ΠΤ έρχεται μετά τη σκληρή εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, η οποία έχει αναστατώσει επί μήνες τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι πιθανόν να επιβραδυνθεί στο 2,5% φέτος από 2,9% το 2018 και στην Κίνα στο 6,2% από 6,5%, αντίστοιχα, σύμφωνα με την ΠΤ.

Οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς αναμένεται να αναπτυχθούν με ρυθμό 4,2% φέτος και οι αναπτυγμένες οικονομίες με ρυθμό 2%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE