Παρέμβαση ΠτΔ ζητούν οι οδηγοί λεωφορείων της Πάφου - Συνεχίζεται η απεργία

Παρέμβαση ΠτΔ ζητούν οι οδηγοί λεωφορείων της Πάφου - Συνεχίζεται η απεργία

Παρέμβαση του ΠτΔ ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ που συνεχίζουν την απεργία για 3η ημέρα.

Συνεχίζεται για 3η ημέρα η απεργία των εργαζομένων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου ενώ οι οδηγοί στον ΟΣΥΠΑ θα ζητήσουν παρέμβαση του ΠτΔ με αφορμή την αποψινή του επίσκεψη του στην Πάφο όπου τα τελέσει τα εγκαίνια του "Αττικόν".

Ο εκπρόσωπος των οδηγών του ΟΣΥΠΑ Χρίστος Ευαγγέλλου σε δηλώσεις του ανέφερε πως η προσπάθεια του Υπουργείου Μεταφορών για εξασφάλιση λεωφορείων από άλλες εταιρείες απέτυχε.

Μετά είπε, “ από παρέμβαση δική μας στους οδηγούς και στις άλλες εταιρείες αυτοί , έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για να μεταφέρουν οποιοδήποτε μαθητή από Δευτέρα”.

O κ. Ευαγγέλου κάλεσε το Υπουργείο Μεταφορών να μην επιχειρήσει ξανά να αποταθεί σε άλλες εταιρείες και να προχωρήσει στην εξεύρεση μόνιμων λύσεων. Ακολούθως παρουσίασε στοιχεία από δυο τραπεζικά εμβάσματα που έγιναν τον Δεκέμβριο από την πολιτεία για το ποσό των 424 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό κόστος για τρεις μισθούς είναι υπερδιπλάσιο , ανέφερε ,αφού ξεπερνά τις 887 χιλιάδες ευρώ και συνεπώς δεν έχει δοθεί ολόκληρο το ποσό για τις μισθοδοσίες όπως διατείνονται, ανέφερε.

Επεσήμανε μάλιστα πως οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν την μεσολάβηση του ΠτΔ με αφορμή την αποψινή του επίσκεψη στην Πάφο με στόχο να εξευρεθεί άμεσα μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Θα ζητήσουμε είπε από τον κ. Αναστασιάδη να κάνει ακόμη μια προσπάθεια προς όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί λύση για την μισθοδοσία των εργαζομένων και να επαναρχίσουν οι συγκοινωνίες στην Πάφο.

Πρόσθεσε μάλιστα πως για το θέμα των υπερπληρωμών που επικαλείται το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχουν καμία σχέση οι οδηγοί .

Εμείς ζητούμε είπε την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας για το μήνα Δεκέμβριο αλλά και για τις ημέρες της απεργίας, για όσο αυτή συνεχιστεί.
Στο μεταξύ το Υπουργείο Μεταφορών εργάζεται για τη λήψη μέτρων για εξυπηρέτηση του κοινού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE