ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Τάφοι καταπλακώθηκαν από πτώση δέντρων - Εκμετάλλευση από πολίτες και καμία ευθύνη Δημαρχείου και Μητρόπολης

ΠΑΦΟΣ: Τάφοι καταπλακώθηκαν από πτώση δέντρων - Εκμετάλλευση από πολίτες και καμία ευθύνη Δημαρχείου και Μητρόπολης

Περιστατικό με πτώση δέντρων σε κοιμητήριο της Πάφου, απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το Δημαρχείο της πόλης, αλλά και την Μητρόπολη Πάφου, μετά από ενημέρωση που έλαβαν από το ThemaOnline.  

Της Γεωργίας Παππούτα 

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου (12/1), μεγάλα κυπαρίσσια ξεριζώθηκαν μετά από ισχυρούς ανέμους και καταπλάκωσαν τάφους, στο παλαιό κοιμητήριο Πάφου.  

Οι τάφοι υπέστησαν μεγάλες και ανεπανόρθωτες ζημιές, ενώ κανένας δεν φαίνεται να παίρνει την ευθύνη... 

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία την Κυριακή (13/1) μας ανέφεραν πως δεν είχαν υπόψιν τους το συγκεκριμένο περιστατικό, ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε και το τμήμα μικροπαραβάσεων, ενώ με την σειρά τους ειδοποίησαν το Δημαρχείο Πάφου. 

Το ThemaOnline την Δευτέρα (14/1) επικοινώνησε με τον Υπεύθυνο μικροπαραβάσεων του Δημαρχείο Πάφου, κ. Χαράλαμπο Κυριάκου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Όπως μας ενημέρωσε μετά την πτώση των δέντρων, πολίτες ανέκοψαν και μετέφεραν τα δέντρα που καταπλάκωσαν τους τάφους για ιδιωτική τους χρήση. 

Το συγκεκριμένο κοιμητήριο μας εξήγησε ότι ανήκει στην Μητρόπολη Πάφου, η οποία δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από καμία αρμόδια πηγή. Μάλιστα, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, μας ανέφερε πως κανείς δεν τους ενημέρωσε για το περιστατικό. Σε ερώτηση μας πως γίνεται να μην έγινε αντιληπτό, αφού τις Κυριακές συνηθίζεται να τελούνται μνημόσυνα σε κοιμητήρια, μας εξήγησε ότι μπορεί να μην μπορούσαν να τους εντοπίσουν, αφού βρίσκονταν σε άλλες κοινότητες.   

Ωστόσο, στην συνέχεια ο κ. Κυριάκου με αυτοψία του στο κοιμητήριο, μας μετέφερε πως μέλη του Δημαρχείου προσπαθούσαν καθαρίσουν το κοιμητήριο που υπέστη ζημιές.  

Σε ερώτηση μας πως θα αποκατασταθούν οι σπασμένοι τάφοι, ο κ. Κυριάκου διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για ευθύνη του Δημαρχείου, αλλά ούτε και της Μητρόπολης.   

*Φωτογραφία αρχείου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top