ΔΙΕΘΝΗ

Δεν σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα η ΕΕ

Δεν σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα η ΕΕ

H EE υποστηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν δεν σχολιάζει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, γενικά, ή ειδικότερα σε σχέση με την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθάρισε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή των Σκοπίων της συνταγματικής αναθεώρησης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει.

Σε σχέση με την ίδια τη συμφωνία και την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια, η αρμόδια εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιανιτς, παρέπεμψε στην επίσημη κοινή δήλωση της Υπάτης Εκπροσώπου Φ.Μογκερίνι και του Επιτρόπου για τη διεύρυνση Γ.Χαν. Η κοινή δήλωση καλωσορίζει θερμά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και στέλνει το σήμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο (με άνοιγμα κεφαλαίων).

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ.Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το θέμα, είχε δηλώσει την Παρασκευή από το Βουκουρέστι, "εντυπωσιασμένος από το θάρρος των δύο Πρωθυπουργών" για την υπέρβαση αυτού του 25ετούς προβλήματος καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να "πράξουν αυτό που επιτάσσει η Ιστορία".

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top