ΛΕΜΕΣΟΣ: Μένουν δεσμευμένα στο τμήμα πρώτων βοηθειών τα φορεία ασθενοφόρου – «Θα πεθάνει κόσμος»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μένουν δεσμευμένα στο τμήμα πρώτων βοηθειών τα φορεία ασθενοφόρου – «Θα πεθάνει κόσμος»

Ασθενοφόρα καθηλώνονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με τον κίνδυνο να έχουμε απώλειες ζωών να είναι ορατός.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο ThemaOnline, αλλά και καταγγελία που έχουμε λάβει, στο εν λόγω τμήμα του εν λόγω νοσηλευτηρίου δεσμεύονται τα φορεία των ασθενοφόρων, λόγω έλλειψης κρεβατιών.

Καλά ενημερωμένη πηγή του ThemaOnline, μας ανέφερε: «Μεταφέρουν οι νοσηλευτές/διασώστες με το αυτόματο φορείο του ασθενοφόρου έναν ασθενή στο τμήμα πρώτων βοηθειών και επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη τον αφήνουν σε αυτό. Με απλά λόγια, δεσμεύουν το αναδιπλούμενο φορείο του ασθενοφόρου στις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε περιστατικό».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Λυπούμαι να πω ότι με αυτή την κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα. Θα πεθάνει κόσμος και μετά θα ψάχνουμε να βρούμε τι πήγε λάθος».

Άλλο πρόσωπο με το οποίο μιλήσαμε επιβεβαίωσε όλα τα πιο πάνω. Διατύπωσε, μάλιστα, τη θέση ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Λεμεσού, ώστε να εξετάζονται οι ασθενείς πιο γρήγορα και να μην μένουν καθηλωμένα τα ασθενοφόρα. Και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό να γίνεται περίθαλψη ασθενών πάνω στα φορεία των ασθενοφόρων και την ίδια στιγμή να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι νοσηλευτές/διασώστες σε άλλα περιστατικά».

Φ.Μ.

Το ThemaOnline θα επανέλθει με νεότερο ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.