Τσίπρας και Μητσοτάκης αποχαιρετούν τη «Γιαγιά της Λέσβου»

Τσίπρας και Μητσοτάκης αποχαιρετούν τη «Γιαγιά της Λέσβου»

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με μηνύματά τους στο twitter, «αποχαιρέτησαν» σήμερα την Μαρίτσα Μαυροπούλου, που πέθανε την Τετάρτη 16/1 στη Λέσβο.


Η Μαρίτσα Μαυροπούλου που έμεινε γνωστή ως η «Γιαγιά της Λέσβου» και κατέστη σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τη στάση της κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, ήταν μία από τις τρεις γιαγιάδες που αποτυπώθηκαν στη φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη να ταΐζουν το βρέφος μιας γυναίκας πρόσφυγα που είχε φτάσει στο χωριό Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου.

«Η Μαρίτσα Μαυροπούλου, η μία από τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα που έφταναν στο νησί, έφυγε από κοντά μας. Η γιαγιά Μαρίτσα θα αποτελεί πάντοτε σύμβολο αλληλεγγύης και αγάπης. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

 «Είχα την τύχη να γνωρίσω την Μαρίτσα Μαυροπίδου, μια απ’ τις «γιαγιάδες της Λέσβου» που έγιναν η εικόνα της ανθρωπιάς των Ελλήνων. Ένιωσα τη ζεστασιά της ψυχής της. Την αποχαιρετώ με συγκίνηση», αναφέρει με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε συνέχεια της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.