Στις 6 Φεβρουαρίου ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Στις 6 Φεβρουαρίου μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσει την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ενώ την Παρασκευή (18/1) φτάνει στην Άγκυρα ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ για επαφές με την τουρκική ηγεσία. 

Για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ο Χαμί Ακσόι είπε ότι “η αποφασιστική μας στάση έκανε τις ΗΠΑ να αποφασίσουν την αποχώρηση. Η αμερικανική γραφειοκρατία ωστόσο προβάλλει αντίσταση στον Τραμπ. Δεν πρέπει να επιτραπεί στο YPG να βάλει μέσα στο Μέμπιτς το καθεστώς της Συρίας (δυνάμεις Άσαντ). Η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συρία δεν πρέπει να εξυπηρετήσει την ατζέντα του YPG. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα”, ανέφερε ο Χαμί Ακσόι. 

Για τους S-400 ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι τους αγόρασαν επειδή τους είχαν άμεση ανάγκη και αυτό το θέμα έκλεισε. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE