Στις 6 Φεβρουαρίου ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Στις 6 Φεβρουαρίου μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσει την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ενώ την Παρασκευή (18/1) φτάνει στην Άγκυρα ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ για επαφές με την τουρκική ηγεσία. 

Για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ο Χαμί Ακσόι είπε ότι “η αποφασιστική μας στάση έκανε τις ΗΠΑ να αποφασίσουν την αποχώρηση. Η αμερικανική γραφειοκρατία ωστόσο προβάλλει αντίσταση στον Τραμπ. Δεν πρέπει να επιτραπεί στο YPG να βάλει μέσα στο Μέμπιτς το καθεστώς της Συρίας (δυνάμεις Άσαντ). Η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συρία δεν πρέπει να εξυπηρετήσει την ατζέντα του YPG. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα”, ανέφερε ο Χαμί Ακσόι. 

Για τους S-400 ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι τους αγόρασαν επειδή τους είχαν άμεση ανάγκη και αυτό το θέμα έκλεισε. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εξέλιξη στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Η ΡΑΕΚ μεταβίβασε στον ΑΔΜΗΕ τις άδειες του EuroAsia Interconnector

Εξέλιξη στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Η ΡΑΕΚ μεταβίβασε στον ΑΔΜΗΕ τις άδειες του EuroAsia Interconnector

Μια σημαντική εξέλιξη για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου–Ελλάδας σηματοδοτεί η σημερινή δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας των αποφάσεων 302 και 303/2025 της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), με τις οποίες μεταβιβάζονται στον ΑΔΜΗΕ η Άδεια Ιδιοκτήτη Γραμμής Διασύνδεσης και η Άδεια Διαχειριστή Γραμμής Διασύνδεσης, που μέχρι σήμερα ανήκαν στην εταιρεία EuroAsia Interconnector.

BEST OF TOTHEMAONLINE