ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα προβλήματα στην Μόρφου από τις καταιγίδες

Μεγάλα προβλήματα στην Μόρφου από τις καταιγίδες

Σε ελεγχόμενη διαρροή νερού από το φράγμα της Μόρφου προχώρησαν στα κατεχόμενα, πλημμυρίζοντας χωράφια κοντά σε αυτό, ενώ εντός της πόλης κεντρική λεωφόρος και πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει προκαλώντας πολλά προβλήματα στην τροχαία κίνηση και όχι μόνο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δυτικές περιοχές επηρεάστηκαν περισσότερο από τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών. Στην Μόρφου έχουν γεμίσει όλα τα ποτάμια και ρυάκια της περιοχής και ως αποτρεπτικό μέτρο υπερχείλισης του φράγματος, έγινε η ελεγχόμενη πλημμύρα.

Ο δρόμος Ζώδειας – Αγκολέμι έχει πλημμυρίσει μια λωρίδα και η τροχαία κίνηση διεξάγεται με δυσκολία ενώ ο δρόμος Καπούτι – Κοντεμένος λόγω κακοκαιρίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στην Καρπασία επίσης, ο δρόμος μπροστά από σταθμό βενζίνης στον Αγιος Ανδρόνικος που είχε υποστεί καθίζηση δεν έχει φτιαχτεί ακόμα ενώ στην Λυθράγκωμη δεν υπάρχει πρόσβαση προς τη θάλασσα αφού κι εκεί ο δρόμος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Σήμερα στις πληγείσες περιοχές Μόρφου και Λεύκας πήγε για επιθεώρηση η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς. Γίνονται, είπε, βελτιωτικά έργα στο φράγμα της Μόρφου και στις κοίτες ποταμών και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ελλείψεις του παρελθόντος.

Δεν στηρίξαμε την φύση, δώσαμε άδειες για οικοδομές σε κοίτες και ποταμούς που είχαν ξεραθεί και αυτό μας έφερε στο να ζούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δήλωσε η κ. Μπαϊμπάρς προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικοί οι μηχανισμοί για την διατήρηση ενός καθαρού φυσικού περιβάλλοντος και καθαρίσματος των ρυακιών. Θα δώσουμε προτεραιότητα και σημασία στην προγραμματισμένη ανάπτυξη, σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top