Μέλη της ΔΕΑ εκπαιδεύτηκαν από Βρετανούς αστυνομικούς ανακριτές

Μέλη της ΔΕΑ εκπαιδεύτηκαν από Βρετανούς αστυνομικούς ανακριτές

Περισσότεροι από 20 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που λαμβάνουν μέρος στις ερευνητικές προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) έτυχαν εκπαίδευσης από δύο ανώτερα στελέχη από το αστυνομικό τμήμα Merseyside του Λίβερπουλ, μεταξύ 14 και 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, της εκπαίδευσης ηγήθηκε ο Tim Keelan, ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα, έχοντας συνολικά 40 χρόνια εμπειρίας και ο John Porter, εν ενεργεία αξιωματικός και εκπαιδευτής με 30 χρόνια εμπειρίας.

Προστίθεται ότι η εκπαίδευση κάλυψε, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η διεξαγωγή συνεντεύξεων και αξιολογήσεων μαρτύρων, η αξιολόγηση και ταξινόμηση πληροφοριών, η καταγραφή δηλώσεων μαρτύρων και η διαχείριση δεδομένων.

Οι νέες αυτές δεξιότητες θα βοηθήσουν το προσωπικό της ΔΕΑ να βελτιώσει το θεωρητικό υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή ανακριτικών δεξιοτήτων και θα βοηθήσουν τη ΔΕΑ να εντοπίσει τα λείψανα ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται σε όλο το νησί, συμπληρώνεται.

 «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που οι μάρτυρες με γνώση των σημείων όπου μπορεί να έχουν ταφεί αγνοούμενοι φτάνουν σε πολύ προχωρημένες ηλικίες», λέει η ανακοίνωση της ΔΕΑ.

Εκφράζονται τέλος ευχαριστίες προς το αστυνομικό τμήμα Merseyside, με την ευχή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE