Υπογραφή συλλογικής σύμβασης για ναυτικούς σε πλοία υπό κυπριακή σημαία

Υπογραφή συλλογικής σύμβασης για ναυτικούς σε πλοία υπό κυπριακή σημαία

Ο Κυπριακός Εργοδοτικός Σύνδεσμος Πλοιοκτητών (Κ.Ε.ΣΥ.Π.), υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα με ΣΕΚ και ΠΕΟ την ανανέωση της κυπριακής συλλογικής σύμβασης για ναυτικούς που εργοδοτούνται σε πλοία υπό κυπριακή σημαία.

Τη σύμβαση υπογράφει επίσης και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Σε ανακοίνωση που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ από τον ΚΕΣΥΠ αναφέρεται ότι η υπογραφή της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης για τα επόμενα δύο χρόνια (2019-2020), η οποία ήταν αποτέλεσμα εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στην κυπριακή ναυτιλία, "αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το άρτιο κλίμα και τις θετικές ναυτιλιακές εργασιακές σχέσεις στον τομέα".
 
Η νέα συλλογική σύμβαση, της οποίας το περιεχόμενο έχει αναβαθμιστεί, βάσει των προνοιών της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας και άλλων παρόμοιων Ναυτιλιακών Συμβάσεων, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτει στις ενθαρρυντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της κυπριακής σημαίας, και της αντίστοιχης σημαντικής συνεισφοράς της στην οικονομία.  

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ: «Η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Συνταξιοδοτικό από το 1980»

Μήνυμα ΠτΔ: «Η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Συνταξιοδοτικό από το 1980»

Το πλαίσιο της Συνταξιοδοτικής Μεταρρύθμισης παρουσιάστηκε σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση ως τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική αλλαγή στο Συνταξιοδοτικό από το 1980.

BEST OF TOTHEMAONLINE