ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ: Ζητούν υπεύθυνο για αδικημένους- Επιστολή προς Χούρικαν

ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ: Ζητούν υπεύθυνο για αδικημένους- Επιστολή προς Χούρικαν

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ζητεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου να ορίσει άτομα σε κάθε επαρχία, στα οποία να απευθύνονται όσοι αισθάνονται αδικημένοι.

Σε επιστολή τους προς τον Τζον Χούρικαν, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, την οποία κοινοποίησαν στα ΜΜΕ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Φοίβος Μαυροβουνιώτης και Σταύρος Γιαλλουρίδης, σημειώνουν με ικανοποίηση τη δήλωση του κ. Χούρικαν ότι "η τράπεζα είναι διατεθειμένη να συζητήσει προσωπικά με κάθε κάτοχο αξιογράφων που θεωρεί ότι αδικήθηκε και αν στοιχειοθετηθεί η αδικία να τον αποζημιώσετε, όπως πράξατε με τα συγγενικά πρόσωπα δικαστού και άλλων κατόχων".

"Παρακαλούμε να ορίσετε ένα ή περισσότερα πρόσωπα σε κάθε επαρχία, στα οποία να απευθύνονται όσοι αισθάνονται αδικημένοι" προσθέτουν.

Αφού σημειώνουν ότι ο κ. Χούρικαν επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η τράπεζα ανήκει στους καταθέτες αναφέρουν "μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η τράπεζα ανήκει στους μετόχους. Αν μαζέψουμε υπογραφές από την πλειοψηφία των καταθετών σας είστε διατεθειμένος να μας αποζημιώσετε;"

Επίσης, ερωτούν το εξής; "Εφόσον η τράπεζα ανήκει στους καταθέτες, οι οποίοι λαμβάνουν επιτόκια πολύ κάτω από το 1%, πώς δικαιολογείτε το τελευταίο ομόλογο που εκδώσατε με επιτόκιο 12,5%. Ποιοι αγόρασαν το εν λόγω ομόλογο;".

"Εκφράσατε και πάλι τη συμπάθειά σας προς τους κατόχους αξιογράφων. Στην Κύπρο υπάρχει μια παροιμία που λέγει «Σφάξε μου Αγά μου ν’ αγιάσω»" σημειώνουν.

Τέλος, διερωτώνται, "αφού μας συμπαθείτε τόσο πολύ γιατί δεν απαντήσατε στην επιστολή που σας στείλαμε στις 15.1.19 και στο υπόμνημα που σας παραδώσαμε στις 18.1.19;"

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE