Ιωνάς στην Επιτροπή Θεσμών: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς»

Ιωνάς στην Επιτροπή Θεσμών: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς»

Στην επιτροπή θεσμών κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εκπρόσωποι του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Κατά την τοποθέτηση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε πως «σήμερα, θα μιλήσω για τις μεταρρυθμίσεις και όχι για τις καταγγελίες», ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του που η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις γίνεται υπό το βάρος των σκιών του καταγγελιών του Νίκου Κληρίδη.

Αναφερόμενος στη συνεδρία είπε: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά για να είναι ιστορική εξαρτάται από εμάς».

Για την αναθεώρηση του τρόπου απονομής Δικαιοσύνης σημείωσε τα ακόλουθα: «Από τον Νοέμβρη του 2013 ανέφερα στην Επιτροπή την ανάγκη για αναθεώρηση του τρόπου απονομής δικαιοσύνης. Εξάλλου, πολλά αναφέρονται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης Αναστασιάδη – δεν είναι κάτι που θυμηθήκαμε ξαφνικά».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τίθενται εκ νέου προς εξέταση οι πτυχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στα κρασοχώρια της Λεμεσού. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση που καταπιάνεται με το θέμα αυτό και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

BEST OF TOTHEMAONLINE