ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο

Eurostat: Αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο

Το 2018, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αναμένεται να ανέλθει σε πάνω από 3,1 δισεκατομμύρια, αυξημένος κατά 2,2% σε σύγκριση με το 2017. Σύμφωνα με την Eurostat, στην Κύπρο καταγράφονται 17,4 χιλιάδες διανυκτερεύσεις για το 2018 (95% ή 16,5 χιλιάδες από μη κατοίκους της χώρας), αύξηση 3,6% από το 2017.

Σύμφωνα με την Eurostat, από το 2009 παρατηρείται σταθερή αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ, κυρίως λόγω της αύξησης των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους της ΕΕ.

Το 2018, η Ισπανία (467 εκατομμύρια νύχτες, -0,9% σε σύγκριση με το 2017) διατήρησε το προβάδισμα, έναντι της Γαλλίας (444 εκατ. + 2,4%) και της Ιταλίας (429 εκατ. + 1,9% ).

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα το 2018 αυξήθηκε σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να παρατηρούνται στη Λετονία (+ 8,3%), στη Λιθουανία (+ 7,7%) και στη Μάλτα (+ 6,5%), ακολουθούμενη από την Πολωνία (5,8%), τη Ρουμανία (+ 5,5%) και το Βέλγιο (+ 5,4%). Αντίθετα, μειώσεις σημειώθηκαν στο Λουξεμβούργο (-4,3%), στην Ιρλανδία (-1,5%) και στην Ισπανία (-0,9%).

Στην ΕΕ, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα από κατοίκους αυξήθηκε ελαφρώς ταχύτερα (+ 2,3%) μεταξύ 2017 και 2018 από ό, τι σε σχέση με τους μη κατοίκους (+ 2,0%). Σχεδόν κάθε κράτος μέλος της ΕΕ σημείωσε αύξηση του αριθμού των τουριστικών διανυκτερεύσεων από τους κατοίκους, με εξαίρεση την Ελλάδα (-7,3%) και το Λουξεμβούργο (-4,5%).

Στην Κύπρο καταγράφονται 0,9 χιλιάδες διανυκτερεύσεις από τους κατοίκους της χώρας, αύξηση 10,6% από το 2017, η οποία είναι η υψηλότερη στην ΕΕ, ακολουθούμενη από τη Μάλτα (+ 8,6%) και την Κροατία (+ 8,4%). Ομοίως, ο αριθμός των τουριστικών διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους αυξήθηκε σε σχεδόν όλα τα κράτη μέλη, εκτός από την Ιρλανδία (-7,4%), το Λουξεμβούργο (-4,2%), την Ισπανία (-1,6%) και την Πορτογαλία (-0,1%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις το 2018 σημειώθηκαν στη Λετονία (+ 10,1%), στο Βέλγιο (+ 8,9%) και στη Λιθουανία (+ 8,0%).

Στα κράτη μέλη της ΕΕ, τα μεγαλύτερα μερίδια των διανυκτερεύσεων κατοίκων καταγράφηκαν στη Ρουμανία (81% των συνολικών διανυκτερεύσεων), Πολωνία (80%), Γερμανία (79%) και Σουηδία (74%). Αντίθετα, τα μεγαλύτερα μερίδια των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους καταγράφηκαν στη Μάλτα (96% των συνολικών διανυκτερεύσεων), στην Κύπρο (95%) και στην Κροατία (93%).

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονται



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top