66.000.000 ευρώ δίνει το κράτος για τις δαπάνες του ΟΚΥπΥ - Οι μισθοί υπαλλήλων και τα κίνητρα

66.000.000 ευρώ δίνει το κράτος για τις δαπάνες του ΟΚΥπΥ - Οι μισθοί υπαλλήλων και τα κίνητρα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συζήτησε σήμερα τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ) για το 2019, που προβλέπει έσοδα συνολικού ύψους €68.729.480 για το έτος 2019, που προέρχονται από κρατική χορηγία ύψους €66.000.000 για κάλυψη των δαπανών του Οργανισμού.

 

 
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Υπουργείου Υγείας,  από την 1η Ιανουαρίου όπου οι Διευθύνσεις των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων υπάχθηκαν κάτω από τη Διοίκηση του Οργανισμού, όλα τα έσοδα τους θα λογίζονται έσοδα του Οργανισμού.
 
Στις συνολικές δαπάνες του οργανισμού προνοούνται ετήσιοι μισθοί υπαλλήλων ύψους €54.862.150 για (α) τις θέσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες, σε πρώτο στάδιο, να στελεχώσουν τον Οργανισμό (Κεντρικά Γραφεία), (β) νέες θέσεις όπως είναι 40 γραφείς, 20 Ιατρικοί Λειτουργοί, 60 Νοσηλευτικοί Λειτουργοί, 175 Φροντιστές Υγείας και (γ) θέσεις για το υφιστάμενο προσωπικό που θα αποφασίσει να παραιτηθεί από Δημόσιος Υπάλληλος και να υπογράψει Συμβόλαιο με τον Οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE