Στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Ισραήλ

Στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Ισραήλ

Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 12 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, ανταποδίδοντας επίσημη επίσκεψη την οποία είχε πραγματοποιήσει στη γειτονική χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Επίσης θα επισκεφθεί το μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμή των 2.200 παιδιών που γεννήθηκαν στην Κύπρο μεταξύ 1946 και 1949 από επιζώντες του Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στο «Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Βασιλείου Καποτά», στη Λευκωσία, που υπήρξε, κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, ο χώρος του Βρετανικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, γνωστού ως BMH.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

VIDEO: ΠτΔ για Γενεύη - «Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να μπούμε στην ουσία»

VIDEO: ΠτΔ για Γενεύη - «Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να μπούμε στην ουσία»

Την ετοιμότητα του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά με τη μετάβαση του στη Γενεύη και τη συμμετοχή του στην άτυπη διευρυμένη Συνάντηση υπό την αιγίδα των ΗΕ.