Λήξη συναγερμού για το δεύτερο φράγμα στη Βραζιλία -Δεν κινδυνεύει να υποχωρήσει

Λήξη συναγερμού για το δεύτερο φράγμα στη Βραζιλία -Δεν κινδυνεύει να υποχωρήσει

Ένα δεύτερο φράγμα σε συγκρότημα εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος του κολοσσού Vale SA στην περιοχή Μπρουματζίνιου της νοτιοανατολικής Βραζιλίας δεν κινδυνεύει πια να διαρραγεί, δήλωσε την Κυριακή (27/01) εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της  πολιτείας Μίνας Ζεράις.

 
Προηγήθηκε η θραύση παρακείμενου φράγματος την Παρασκευή, κατά την οποία τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες φέρονται ως αγνοούμενοι.  
 
Ο εκπρόσωπος Φλάβιο Γκοντίνο δήλωσε ότι οι αρχές ακύρωσαν την εκκένωση της  πόλης Μπρουματζίνιου, όπου βρίσκεται το μεταλλείο. Είπε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας θα επαναληφθούν για τον εντοπισμό των ανθρώπων η τύχη των οποίων  αγνοείται μετά την κατάρρευση του φράγματος τελμάτων του ορυχείου Κορέτζο ντου Φεϊζάου την Παρασκευή.   
 
ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.