ΚΥΠΡΟΣ: 3,5 ώρες άντεξε το 20μηνο αγγελούδι που παραπέμφθηκε στο Μακάρειο από Λεμεσό –Πληροφορίες για σηψαιμία

ΚΥΠΡΟΣ: 3,5 ώρες άντεξε το 20μηνο αγγελούδι που παραπέμφθηκε στο Μακάρειο από Λεμεσό –Πληροφορίες για σηψαιμία

Σημάδια σηψαιμίας είχε το 20 μηνών αγοράκι που άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων του Μακαρείου Νοσοκομείου τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/01).

Αυτό αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τους θεράποντες ιατρούς. Πληροφορίες οι οποίες στην ουσία θα διασταυρωθούν μετά και από την νεκροτομή που θα γίνει επί της σορού του το πρωί της Τρίτης (29/01) από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.

Να σημειωθεί ότι αν όντως το παιδί είχε σήψη, τότε –σύμφωνα με εμπειρογνώμονες- σημαίνει ότι είτε η ίωση από την οποία είχε προσβληθεί το παιδί ήταν επιθετική, είτε δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με τον πρέποντα τρόπο το περιστατικό. Βέβαια, ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά και τη νεκροτομή, που θα καταδείξει σε ποιό βαθμό ήταν η σήψη, αν τελική υπήρχε τέτοια.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Χρίστος Νικολάου, το παιδάκι μεταφέρθηκε από ιδιώτη παιδίατρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών γύρω στις 21:30 (28/01). Αφού πρώτα έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Το αγοράκι συνόδευσαν στο ασθενοφόρο παιδίατρος, αναισθησιολόγος και νοσηλευτής, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου, αυτό εξέπνευσε τα ξημερώματα.

Το παιδί φέρεται να είχε χάσει τις αισθήσεις του πριν διακομιστεί στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων. Τελικά το αγγελούδι έχασε τη ζωή του περίπου 3,5 ώρες μετά τη νοσηλεία του στο Μακάρειο.

ToThemaOnline

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.