ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

15o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ EFCNI

15o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ EFCNI

Πραγματοποίθηκε το διήμερο 25-27 Ιανουαρίου 2019 στο Freising της Γερμανίας το 15ο Συνέδριο των Οργανισμών Γονέων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI). Τη Θερμοκοιτίδα Αγάπης εκπροσώπησε η κα Πάνη Παντελίδη, Παιδιατρική/Αναπτυξιακή Φυσιοθεραπεύτρια.


Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI) είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός οργανισμός που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πρόωρων και τελειόμηνων νεογνών και των οικογενειών τους. Φέρνει σε επαφή τους γονείς και το ιατρικό προσωπικό, με κοινό στόχο τη μακροπρόθεσμη βελτίωση της υγείας των νεογέννητων και των πρόωρων παιδιών, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόληψη, θεραπεία, φροντίδα και υποστήριξη.


Η Θερμοκοιτίδα Αγάπης είναι πλήρες μέλος της Συμβουλευτικής Επίτροπής Γονέων του EFCNI από το 2013 και συμμετέχει ετήσια στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πέραν των 30 χωρών. Συγκεκριμένα, από το 2015 συμμετέχει ενεργά στις ενέργειες του EFCNI για θέσπιση Ευρωπαϊκών Προτύπων Φροντίδας για τη Νεογνική Υγεία (“European Standards of Care for Newborn Health”), ώστε να διασφαλιστεί η σωστή φροντίδα όλων των εγκύων και των νεογνών.


Το EFCNI έχει εξασφαλίσει κονδύλιο 12 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη αυτών των προτύπων σε 5ετές πρόγραμμα. Τον περασμένο Νοέμβριο για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου, αναγνωρίστηκε η προωρότητα ως ξεχωριστή οντότητα η οποία χρήζει θέσπισης κοινωτικής οδηγίας. Όσον αφορά στην Κύπρο, η έκθεση του EFCNI επισημαίνει την ανάγκη για πολιτική δράση. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν συντονισμένα πρότυπα ποιότητας για τη φροντίδα και τη θεραπεία των πρόωρων βρεφών στα νοσοκομεία.


Η Θερμοκοιτίδα Αγάπης ζητάει εκ νέου την ανάληψη δράσης για την υγεία των νεογνών στην Κύπρο με την ελπίδα να οριστεί σύντομα ορόσημο όσον αφορά την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Προτύπων ποιότητας για τη θεραπεία και τη σωστή φροντίδα των πρόωρων βρεφών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top