MED7: Οι αρχηγοί κρατών που συμμετέχουν

MED7: Οι αρχηγοί κρατών που συμμετέχουν

Με κορυφαία ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση στην ατζέντα, πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης (29/1) στη Λευκωσία η 5η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ.

Στη Σύνοδο, η οποία διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, συμμετέχουν η Γαλλία με τον Πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν, η Ιταλία με τον Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε, η Ισπανία με τον ΥΠΕΞ Χοσέπ Μπορέλ Φοντέλ, η Ελλάδα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Πορτογαλία με τον Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, η Μάλτα με τον Πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ και η φιλοξενούσα Κύπρος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε τη Δευτέρα (28/1) σχετικά με τη Σύνοδο ότι «οι εφτά αυτές χώρες έχουμε κοινά ενδιαφέροντα».

Μερικά από τα μεγάλα ζητήματα, οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εστιάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μεσόγειο, επεσήμανε και ανέφερε ως τέτοια θέματα τη μετανάστευση και το προσφυγικό ρεύμα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 5 το απόγευμα βρίσκονται συγκεκριμένα, το Μεταναστευτικό, το Brexit, η ενεργειακή ασφάλεια, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κλιματική αλλαγή.

Συζήτηση αναμένεται να γίνει, επίσης, για περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους υπόλοιπους ηγέτες. Μετά το πέρας της Συνόδου θα εκδοθεί Κοινή Διακήρυξη.

Τους ηγέτες θα υποδεχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE