ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Κρούει κώδωνα κινδύνου για τεστ γρίπης Α ο Ματσάκης- Επιβεβαιώθηκε το σενάριο- VIDEO

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Κρούει κώδωνα κινδύνου για τεστ γρίπης Α ο Ματσάκης- Επιβεβαιώθηκε το σενάριο- VIDEO

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης προς τους παιδιάτρους, όσον αφορά το ταχύρρυθμο τεστ της γρίπης Α, με αφορμή την ολοκλήρωση της νεκροτομής του άτυχου 20μηνου βρέφους που έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή (27/1).

Όπως δήλωσε ο κ. Ματσάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης (30/1), στην εκπομπή «Ενημέρωση τώρα» του «Omega», μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 20μηνου βρέφους, η οποία διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, στην παρουσία του ιδίου, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, επιβεβαιώθηκε το επικρατέστερο σενάριο, ως προς τα αίτια θανάτου.

Πνευμονία με σηψαιμία από γρίπη τύπου Α, κατέδειξε η νεκροτομή, με τον κ. Ματσάκη να καλεί τους παιδιάτρους να μην εμπιστεύονται το ταχύρρυθμο τεστ, όταν αυτό είναι αρνητικό, αλλά να βασίζονται στα κλινικά δεδομένα.

Εξηγώντας στον δημοσιογράφο Ονούφριο Σωκράτους, ο ιδιώτης ιατροδικαστής, είπε ότι το ταχύρρυθμο τεστ, δίνει αποτελέσματα σε 1-2 ώρες, αλλά σε περίπτωση που αυτό βγει αρνητικό, οι ιατροί πρέπει να προχωρούν σε περεταίρω εξετάσεις, προτού αποκλείσουν το ενδεχόμενο γρίπης Α και να βασίζονται σε κλινικά δεδομένα.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Ματσάκης απέφυγε να μιλήσει για ευθύνες των ιατρών στην περίπτωση του άτυχου βρέφους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Επίμέλεια Χρίστος Ζήνωνος 

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.