ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στην εντατική 2,5 χρονών κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α – Προσεβλήθη στον εγκέφαλο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στην εντατική 2,5 χρονών κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α – Προσεβλήθη στον εγκέφαλο

Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται από τις 27 Ιανουαρίου, 30 μηνών κοριτσάκι με γρίπη Α.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Παιδιατρικης Κλίνικής του Μακάρειου Νοσοκομείο, Αβραάμ Ηλία, το κοριτσάκι παραπέμφθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας σε επηρεασμένη γενική κατάσταση και νοσηλεύεται στη  μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

Το κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α είχε κάνει επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ μαγνητική τομογραφία έδειξε «προσβολή στο εγκέφαλο» από τον ιό.

Ειδική θεραπεία δεν υπάρχει όπως ανέφερε, ενώ διευκρινίζοντας για τι επιπλοκή μπορεί να δημιουργήσει στον εγκέφαλο, απάντησε πως μπορεί να δημιουργήσει εγκεφαλίτιδα, ακόμα και νεκρωτική εγκεφαλίτιδα αν και είναι μια επιπλοκή που είναι σπάνια.

Συμπλήρωσε πως το κοριτσάκι, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση ενώ δεν υποστηρίζεται μηχανικά, αλλά έχει μια βλάβη στον εγκέφαλο η οποία παρακολουθείται για το πώς θα εξελιχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Η ανακοίνωση για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» δεν άνοιξε απλώς μια νέα συζήτηση γύρω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Άνοιξε ένα μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης με βαθιές θεσμικές προεκτάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, προς το κράτος δικαίου.