ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πρώην υπουργός του Αναστασιάδη διευθυντής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από πρώην υπουργός του Αναστασιάδη διευθυντής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χαρακτηρίστηκε ως ο «άγνωστος» υπουργός αμέσως μετά τον διορισμό του το 2014 από τον Νίκο Αναστασιάδη.

 

Ο λόγος για τον πρώην Υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη, που αποχαιρέτησε το Υπουργικό τον Φεβρουάριου του 2018, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού επέστρεψε στην FxPro Uk αναλαμβάνοντας χρέη διευθυντή, αρχής γενομένης την 23η Ιανουαρίου.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών ήταν μη εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και τις 14 Μαρτίου 2014 όπου και διορίστηκε ως υπουργός από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Μάριος Δημητριάδης πλέον βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της FxPro UK Limited, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος, προσθέτοντας ακόμη πως είναι επίσης μέλος διοικητικών συμβουλίων ορισμένων εταιρειών της FxPro σε Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά για την εμπειρία του Μάριου Δημητριάδη, αναφέροντας πως μετρά πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο με ιδιαίτερη αναφορά στη θέση του ως υπουργός Μεταφορών.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το βιογραφικό του Μάριου Δημητριάδη που είχε αποστείλει το Προεδρικό στα Μέσα μετά τον διορισμό του καθώς ήταν «άγνωστος» μέχρι τότε στο ευρύ κοινό, προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο με τότε τελευταίο του σταθμό την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ παράλληλα εργάστηκε για 10 χρόνια στην Λαϊκή Τράπεζα, ενώ τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στην Κύπρο τα έκανε στον οίκο τυης Ernst & Young στην Πάφο. Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant στο Λονδίνο ως εκπαιδευόμενος στην εταιρεία BDO Stoy Hayward.

Μιλάει ελληνικά, αγγλικά ενώ γνωρίζει και βασικά επίπεδα της τουρκικής γλώσσας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η FxPro UK είναι βρετανική θυγατρική της FxPro Group.

Επιμέλεια: Χαράλαμπος Ζάκος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top