ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονιστικά πλάνα από την εκπαίδευση του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού - VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονιστικά πλάνα από την εκπαίδευση του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού - VIDEO

Ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός (Ε.Α.Ο) είναι Ουλαμός της ΜΜΑΔ με ξεχωριστή ειδική εκπαίδευση.

O Ε.Α.Ο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μ.Μ.Α.Δ και συστάθηκε σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυση της Μονάδας, το 1978.

Κύρια αποστολή του είναι η αντιμετώπιση εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων, οι οποίες κατά κύριο λόγο περιέχουν το στοιχείο της ένοπλης καταστολής εγκληματικών ενεργειών όπως τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατείες - πλοιοπειρατείες, συλλήψεις, συνοδείες επικίνδυνων εγκληματιών, αντιμετώπιση καταστάσεων ομηρίας κλπ.

Το προσωπικό του ΕΑΟ αποτελείται από τα πλέον εκπαιδευμένα μέλη της μονάδας και η συμμετοχή τους στον ουλαμό είναι εθελοντική εάν και εφόσον περάσουν επιτυχώς το ειδικό σχολείο ένταξης τους στον Ε.Α.Ο.

Ως εκ της φύσεως των καθηκόντων του, ο Ουλαμός τροφοδοτείται με εξοπλισμό και μέσα τελευταίας τεχνολογίας για να μπορεί να ανταπεξέλθει της αποστολής του. Τα καθήκοντα του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

1.Αντιμετώπιση καταστάσεων ομηριών (σε κτίρια, αεροσκάφη, οχήματα).

2.Συλλήψεις υψηλού κινδύνου.

3.Συνοδείες Επισήμων Προσώπων υψηλού κινδύνου.

4.Αντιμετώπιση απειλών με όπλα μαζικής καταστροφής (χημικές - ραδιολογικές - βιολογικές).

5.Επιχειρήσεις εναντίον της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με τις Αρχές Ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του Κυπριακού εισέρχεται η διαδικασία, με την σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών να αποτελεί το πρώτο βήμα της προετοιμασίας για το τετ α τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE