Οικολόγοι: «Έστω και αργά η υπόθεση Νίκολσον συζητήθηκε στο Υπουργικό» - Προβληματικός και ο διορισμός Πολύζου

Οικολόγοι: «Έστω και αργά η υπόθεση Νίκολσον συζητήθηκε στο Υπουργικό» - Προβληματικός και ο διορισμός Πολύζου

«Έστω και αργά η υπόθεση Νίκολσον συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο», αναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

«Έστω και αργά και με καθυστέρηση τριών εβδομάδων το Υπουργικό Συμβούλιο φαίνεται ότι ασχολήθηκε με την υπόθεση του παράνομου - εξ όσων φαίνεται - διορισμού του Προέδρου του ΟΚΥπΥ κ. Νίκολσον», αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο 02/02, το Κίνημα κάνει λόγο στον παράνομο διορισμό του κ Νίκολσον ο οποίος όπως αναφέρουν έγινε «κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας αφού αυτή τροποποιήθηκε για να βολεύει τα επιφανή μέλη του ΔΣ του ΟΚΥπΥ».

«Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και η πρώτη έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα οδηγούν στο συμπεράσματα ότι ο διορισμός του κ. Νίκολσον είναι παράνομος. Προβληματικός θεωρείται και ο διορισμός του κ. Πολύζου Γενικού Διευθυντή του οργανισμού, κάτι το οποίο θα κριθεί και ενώπιον της δικαιοσύνης», τονίζει το Κίνημα.

«Το θέμα αυτών των διορισμών συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να φαίνεται να  λαμβάνει υπόψη την θέση ορισμένων Αρχηγών Κομμάτων. Ελπίζουμε πολύ σύντομα και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου να τοποθετηθεί γραπτώς και επισήμως καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη  σε ανάκληση του διορισμού του κ. Νίκολσον.

Όσοι επιθυμούν την θωράκιση της διαδικασίας αυτονόμησης των δημοσίων Νοσοκομείων και κατά επέκταση του ΓΕΣΥ, οφείλουν να ζητήσουν το άμεσο ξεκαθάρισμα των υποθέσεων Νίκολσον και Πολύζου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE