Το Παρίσι θα αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό αν δεν προκηρύξει απόψε εκλογές ο Μαδούρο

Το Παρίσι θα αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό αν δεν προκηρύξει απόψε εκλογές ο Μαδούρο

Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο αν ο Νικολάς Μαδούρο δεν ανακοινώσει μέχρι απόψε το βράδυ προεδρικές εκλογές, δήλωσε η Ναταλί Λουαζό, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης.

"Αν μέχρι απόψε το βράδυ, ο (πρόεδρος) Μαδούρο δεν δεσμευτεί για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, τότε η Γαλλία θα θεωρήσει νόμιμο να τις διοργανώσει στη θέση του ο Χουάν Γκουαϊδό και θα τον θεωρήσουμε μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να πραγματοποιηθούν νόμιμες εκλογές στη Βενεζουέλα", είπε η Λουαζό σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Η ίδια απέρριψε την πρόταση του Μαδούρο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές χαρακτηρίζοντάς την "φάρσα".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE