Στο Προεδρικό η Λουτ - Ξεκίνησε η συνάντηση για τους όρους και επανέναρξη συνομιλιών

Στο Προεδρικό η Λουτ - Ξεκίνησε η συνάντηση για τους όρους και επανέναρξη συνομιλιών

Ξεκίνησε στις 18:30 στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σκοπός της νέας επίσκεψης Λουτ στην Κύπρο είναι η κατάληξη στους όρους αναφοράς, που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Κυρίακος Κούρος.

Η κ. Λουτ, η οποία έφτασε το Σάββατο στο νησί, είχε νωρίτερα σήμερα στα κατεχόμενα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ ακολούθως δεν έγιναν δηλώσεις.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Προεδρικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί εκ νέου την κ. Λουτ αύριο, Δευτέρα, στις 6.30μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Προσβλέπουμε στη συνάντηση με την επιδίωξη να επιτευχθεί πρόοδος και ει δυνατόν να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς. Εμείς είμαστε έτοιμοι», είχε δηλώσει χθες στο ΚΥΠΕ ο κ. Προδρόμου, ενόψει των επαφών της κ. Λουτ στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE