Τελεφερίκ στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

Τελεφερίκ στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

Τελεφερίκ θα τοποθετηθεί στην Τραπεζούντα για διευκόλυνση των επισκεπτών στην Παναγία Σουμελά, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία αναφέρει ότι επίκειται κήρυξη διαγωνισμού για την ανάληψη κατασκευής του έργου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί στις 19 Φεβρουαρίου και  οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάρτιο.

Το τελεφερίκ θα είναι 2,5 χιλιομέτρων, θα έχει τρεις σταθμούς και στάσεις αντίστοιχα και αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών στη μονή, ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια το χρόνο.

Σημειώνεται ότι πριν από 4 χρόνια ο αριθμός τους ανερχόταν στους 700 χιλιάδες το χρόνο.

Η Παναγία Σουμελά αναμένεται εντός του 2019 να ανοίξει και πάλι σε επισκέψεις και στις 15 Αυγούστου να πραγματοποιηθεί και πάλι λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η πρώτη λειτουργία είχε πραγματοποιηθεί μετά από 88 χρόνια το 2019 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήμερα η συνέντευξη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Themaonline, μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο

Σήμερα η συνέντευξη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Themaonline, μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανοίγει τα χαρτιά του σε μια διαφορετική συνέντευξη μέσα, από το προεδρικό αυτοκίνητο.

BEST OF TOTHEMAONLINE