ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν μειώνεται το ποσό που παραχωρείται στους φοιτητές»

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν μειώνεται το ποσό που παραχωρείται στους φοιτητές»

Σε καμία περίπτωση δεν μειώνεται το ποσό που παραχωρείται στους φοιτητές εφόσον οι πραγματικές δαπάνες για τη φοιτητική χορηγία καθορίζονται από τον περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμο του 2015 και ως εκ τούτου αυτές μπορούν να μειωθούν ή να αυξηθούν μόνο με τροποποίηση της υπό αναφορά νομοθεσίας, αναφέρει, σε ανακοίνωση του όσον αφορά στο θέμα του Προϋπολογισμού της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας για το έτος 2019, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι, όλοι οι φοιτητές οι οποίοι είναι δικαιούχοι της φοιτητικής χορηγίας, θα πάρουν τη χορηγία, και αυτό είναι απόλυτα εγγυημένο.

 «Κανένα δικαίωμα των φοιτητών δεν θα επηρεαστεί εφόσον δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή των κριτηρίων για την παραχώρηση της φοιτητικής χορηγίας. Σε περίπτωση που θα χρειαστεί να διατεθεί μεγαλύτερο ποσό για την φοιτητική χορηγία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα προχωρήσει τις διαδικασίες για Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό», σημειώνει.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει, επίσης, ότι παραμένοντας προσηλωμένο στον βασικό του στόχο, που είναι η όσον το δυνατόν ουσιαστικότερη στήριξη των φοιτητών, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, θεωρεί ότι ο Προϋπολογισμός της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας είναι επαρκής, αφού αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δαπάνες και διασφαλίζει ότι ο κάθε φοιτητής θα πάρει το ποσό που δικαιούται.

Σημειώνει ότι μελετά ήδη και είναι πρόθυμο να συζητήσει αλλαγή των κριτηρίων παροχής της φοιτητικής χορηγίας, εφόσον τα προτεινόμενα προς συζήτηση κριτήρια στοχεύουν στην ενίσχυση των φοιτητών που προέρχονται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του λαού με στόχο την σμίκρυνση της οικονομικής ανισοσκέλειας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top