Στην Κύπρο η GRECO για αξιολόγηση- «Οι συστάσεις δεν είναι προαιρετικές»

Στην Κύπρο η GRECO για αξιολόγηση- «Οι συστάσεις δεν είναι προαιρετικές»

Αρχίζει την Πέμπτη (7/2) η διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο του κλιμακίου της Ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), στο πλαίσιο του 4ου γύρου αξιολόγησης, με επίκεντρο τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν αναφορικά με την απονομή της δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας της GRECO Τζιανλούκα Εσποζίτο είχε πει ότι «οι συστάσεις της GRECO δεν είναι προαιρετικές, ως εκ τούτου προσβλέπουμε στην υλοποίησή τους εκ μέρους των κυπριακών αρχών».

Ανέφερε επίσης ότι μεταξύ των συστάσεων που εξέδωσε η GRECO, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Όπως ανακοίνωσε ήδη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου, τα μέλη της Επιτροπής θα συναντηθούν σήμερα με την αντιπροσωπεία της GRECO σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία.

Μετά το πέρας των επαφών της GRECO, αναμένεται να δοθεί διάσκεψη Τύπου, την Παρασκευή (8/2).

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE